Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | In gesprek | Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018

Ga eens een driehoeksrelatie aan

Chiel Egberts over de driehoek in de zorg

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2018
Auteur:
Theo Royers
Belangrijke opmerkingen
Theo Royers is redacteur van Denkbeeld; hij is zelfstandig werkzaam als trainer/coach en adviseur.

Samenvatting

Het begon bijna twintig jaar geleden met de vraag of hij een lezing wilde geven over loslaten. En dat onderwerp liet Chiel Egberts niet meer los. Jaren van denken en schrijven erover resulteerden in het concept van de ‘driehoekskunde’, de nauwe onderlinge verwevenheid van cliënt, familie en beroepskrachten. Inmiddels heeft de driehoekskunde ook zijn intrede gedaan in de ouderenzorg (zie de rubriek ‘Kleinbeeld’ in dit nummer). Redacteur Theo Royers sprak met Egberts over zijn opvattingen en wat die betekenen voor de zorgpraktijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018 Naar de uitgave

Redactioneel

Zie de mens