Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Onder de loep | Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018

‘Welke stad is dichterbij?’

Een nieuwe methode om oriëntatievermogen vast te stellen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2018
Auteur:
Han Diesfeldt
Belangrijke opmerkingen
Han Diesfeldt is psycholoog; voor meer informatie en reacties: h.diesfeldt@outlook.com

Samenvatting

Problemen met de oriëntatie gelden als een gevoelige graadmeter voor cognitieve achteruitgang. Testen die de staat van iemands oriëntatievermogen betrouwbaar kunnen vaststellen, zijn dan ook een belangrijk hulpmiddel bij onderzoek naar mogelijke cognitieve problemen. Recentelijk is er in Israël een nieuwe, gepersonaliseerde testmethode ontwikkeld. Hoe verhoudt deze zich tot de bestaande methodiek?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018 Naar de uitgave

Redactioneel

Zie de mens