Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | In de etalage | Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018

Een informatiepakket voor oudere migranten

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2018
Auteur:
Patrick Verhaest
Belangrijke opmerkingen
Patrick Verhaest is redacteur van Denkbeeld; projectmedewerker bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en coördinator van de opleiding tot begeleider-animator aan de VSPW te Mol.
Meer informatie: Katia Sette, +32 9 266 99 11/ katia.sette@ocmw.gent.

Samenvatting

De lokale dienstencentra van OCMW Gent ontwikkelden een informatiepakket over dementie voor senioren en mantelzorgers met een migratieachtergrond uit Turkije en de Mahgreb. Dit pakket bestaat uit een brochure en een powerpoint die vertoond wordt tijdens speciale informatiebijeenkomsten. Na afloop krijgen de bezoekers de brochure mee, zo versterken beide infostromen elkaar.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld

Redactioneel

Zie de mens