Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018

Samen anders leren kijken

De kennisimpuls dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2018
Auteur:
Cantal van Vliet
Belangrijke opmerkingen
Cantal van Vliet is verplegingswetenschapper; zij is werkzaam bij Bureau G&D te Waalwijk (www.​gdnet.​nl).

Samenvatting

Bijna vier jaar geleden begon Schakelring, een Brabantse zorgorganisatie met negen locaties in de regio Waalwijk, Heusden, Loon op Zand en Tilburg, met de kennisimpuls dementie. Uitgangspunt was om de kennis die er in huis was te versterken en ook echt te benutten. De medewerker zoveel mogelijk in regie, net als de bewoner – dat was het idee. Hoe is dit in de praktijk verlopen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018 Naar de uitgave

OriginalPaper

Meer dan een brein

Redactioneel

Zie de mens