Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2016 | Intermezzo | Uitgave 1/2016

Huisarts en wetenschap 1/2016

Katten van het balkon gooien

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 1/2016
Auteur:
Nico van Duijn

Samenvatting

Een kat die een val van 11 verdiepingen overleeft, is geen reden om 1000 katten van het balkon te mikken. Want gemiddeld bezien, is een val van 11 verdiepingen slecht voor katten. Zo is het evenmin verstandig 1000 patiënten bloot te stellen aan een onvoldoende bewezen behandeling, ook als die af en toe een leven redt, ook als over tien jaar blijkt dat die nieuwe behandeling effectiever is. Je hoort verhalen over opgegeven patiënten die op het nippertje bij een andere dokter terechtkwamen en alsnog levensreddend werden behandeld, met een nieuwe techniek, alleen bij die ene dokter.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2016

Huisarts en wetenschap 1/2016 Naar de uitgave

Redactioneel

Op koers blijven