Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2016 | Pearls | Uitgave 1/2016

Huisarts en wetenschap 1/2016

Nauwelijks afname valangst door training

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 1/2016
Auteur:
Tim Linssen
Belangrijke opmerkingen
Huisartsenpraktijk Dokgaarde, De Linie 2c, 2905 AX Capelle aan den IJssel: T.A.W. Linssen, huisarts • Correspondentie: taw.linssen@gmail.com
PEARLS bieden de lezer bruikbare wetenschap voor de werkvloer, op basis van de Cochrane Database of Systematic Reviews. De coördinatie is in handen van dr. F.A. van de Laar, Cochrane Primary Health Care Field, Radboudumc Nijmegen • Correspondentie: floris.vandelaar@radboudumc.nl.

Samenvatting

Context Vallen is een duidelijke oorzaak voor morbiditeit en sterfte onder ouderen. Ongeveer eenderde van alle thuiswonende ouderen valt één keer per jaar, en ouderen die eerder vielen of angstig zijn vallen zelfs vaker. De angst om te vallen is dus reëel en kan leiden tot vermijding van (sociale) activiteiten, minder zelfstandigheid, depressieve klachten, lagere kwaliteit van leven en daadwerkelijk vallen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2016

Huisarts en wetenschap 1/2016 Naar de uitgave

Intermezzo

Transparant

Redactioneel

Op koers blijven

Huisartsenzorg in cijfers

Doktervariatie bij polyfarmacie