Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2016 | Casuïstiek | Uitgave 1/2016

Huisarts en wetenschap 1/2016

Een jongeman met gele ogen

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 1/2016
Auteurs:
Gaston Peek, Jeroen Smeets
Belangrijke opmerkingen
Gezondheidscentrum Heer, Pastoor Heijnenstraat 2, 6227 TE Maastricht. G.H.N. Peek, huisarts; J.G.E. Smeets, huisarts • Correspondentie: ghn.peek@gmail.com/jeroen.smeets@maastrichtuniversity.nl

Samenvatting

Het syndroom van Gilbert – ook bekend als hyperbilirubinemie type 1, Meulengrachtsyndroom of ongeconjugeerde benigne bilirubinemie – is een chronische maar benigne leverziekte.1,2 Bij de afbraak van hemoglobine in de lever ontstaat bilirubine. Dit bilirubine met een geeloranje kleur verlaat het lichaam in de feces.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2016

Huisarts en wetenschap 1/2016 Naar de uitgave