Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2010 | informed consent | Uitgave 3/2010

Tandartspraktijk 3/2010

Ineke (71)

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2010
Auteur:
Michel Walvis
Belangrijke opmerkingen
tandarts
Als Ineke (1939) belt voor het maken van een ‘spoedafspraak’ meldt ze dat een voortand los lijkt te zitten en pijnlijk is bij aanraking. Ze is een paar dagen geleden gevallen en gemeen op haar gezicht terechtgekomen. Uit haar status blijkt dat precies twintig jaar geleden een vierdelige cantileverbrug in de rechteronderkaak werd geplaatst, een jaar later een driedelige, ook vrijeindigende, in de linkeronderkaak en dat in het tussenliggende jaar ook het bovenfront werd ‘opgeknapt’ met acht Herculite composietvullingen. Sindsdien is zij heel trouw zo’n beetje jaarlijks voor een periodieke controle geweest, waarbij wat tandsteen van het onderfront werd geschraapt en een enkele keer haar knarsen en daarbijhorende, vooral migraineachtige, klachten werden besproken. Een onderdeel van haar bezwaren die mogelijk aan het bruxen gerelateerd zijn, de halsdefecten in bovenfront en premolaren, werden in 2005 met Z100 gemaskeerd. Hoewel Ineke al echt 71 is, oogt ze in haar pezige slankheid en beweeglijke vitaliteit minstens tien jaar jonger, is ze goed gezond en gebruikt ze alleen maar zo nu en dan wat paracetamol tegen de hoofdpijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2010

Tandartspraktijk 3/2010 Naar de uitgave