Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2010 | endodontologie | Uitgave 3/2010

Tandartspraktijk 3/2010

Gingivarecessie na apexresectie

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2010
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Apicale chirurgie begint met het via een flapincisie toegang verkrijgen tot de wortelpunt. Na genezing treedt soms recessie van de gingiva op. In het geval van bovenfrontelementen en eerste bovenpremolaren (‘the aesthetic zone’) kan dat zeer storend zijn, want zichtbare donkergekleurde tandhalzen en kroonranden vormen een ernstige aantasting van de esthetiek van de mond. In een prospectief onderzoek, verricht in het ziekenhuis van de universiteit van Bern (Zwitserland), werd het optreden van recessie na periapicale chirurgie bestudeerd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2010

Tandartspraktijk 3/2010 Naar de uitgave

restauratieve tandheelkunde

Glasionomeer vs composiet

esthetische tandheelkunde

De finale