Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2010 | parodontologie | Uitgave 3/2010

Tandartspraktijk 3/2010

Het vrije bindweefseltransplantaat

Parodontale chirurgie (2)

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2010
Auteur:
Guido Rhemrev
Het gebruik van een bindweefseltransplantaat uit het verhemelte is de gouden standaard tijdens de uitvoering van een recessiebedekking. In een recent nummer van TandartsPraktijk (‘Recessie na orthodontische behandeling’, TP nr. 12, 2009) werd dit aan de hand van een praktijkvoorbeeld getoond. Daarnaast zijn bindweefseltransplantaten in de implantologie of preimplantologische chirurgie een must om een esthetisch optimaal resultaat in de frontregio te behalen. Tot slot kan het dienen als een natuurlijk wondverband, zoals bij het sluiten van een antrumperforatie. In deze bijdrage wordt nader ingegaan op het verkrijgen van een goed bindweefseltransplantaat.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2010

Tandartspraktijk 3/2010 Naar de uitgave

restauratieve tandheelkunde

Repliek van Raimond van Duinen