Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2019 | Redactioneel | Uitgave 3/2019

Denkbeeld 3/2019

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2019
Auteur:
Frans Hoogeveen
In dit nummer van Denkbeeld interviewt redacteur Patrick Verhaest de Vlaamse fotografe Evy Raes. Met haar kunst probeert zij in beeld vast te leggen wat mensen met dementie waarnemen. En dat kan sterk afwijken van wat wij zien en ervaren! Zo kunnen mensen met dementie bang zijn voor een zwarte vloertegel in de badkamer omdat ze die als een gat zien. Of zij nemen de omgeving sterk gefragmenteerd en daardoor onsamenhangend waar, waardoor ze zelfs regelmatig de ogen moeten sluiten omdat ze overbelast raken door de overstelpende hoeveelheid prikkels. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Denkbeeld 3/2019 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld