Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | Journaal | Uitgave 5/2013

TPO - De Praktijk 5/2013

Hoe zit het nu met fruit en diabetes?

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2013
Auteur:
Susan Umans
In het augustusnummer van TPO viel in het artikel van Hans van Wijland al het nodige te lezen over voeding bij diabetes mellitus type 2. Fruit is gezond, maar als je er teveel van eet, kun je dan diabetes krijgen? In het British Medical Journal staat een verslag van drie prospectieve langlopende onderzoeken naar deze vraag. Conclusie: van fruit krijg je geen diabetes, en bezondig je je aan druiven, appels en bosbessen, dan is het risico dat je diabetes krijgt significant lager.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2013

TPO - De Praktijk 5/2013 Naar de uitgave