Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Journaal | Uitgave 2/2015

TPO - De Praktijk 2/2015

Het witte kristal van de welvaart

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 2/2015
Auteur:
Mattees van Dijk

Samenvatting

Zout en suiker zijn vaste bestanddelen van ons voedsel sinds de prehistorie. Beide zijn witte kristallen en zijn noodzakelijke voedingsbestanddelen. Zout of natriumchloride, het keukenzout, is in het moderne bestaan een smaakstof en hetzelfde geldt voor suiker of sucrose. Het wordt extra toegevoegd aan de maaltijd voor meer smaakgenot, wat in die hoeveelheden biologisch gezien overbodig is en ook slecht voor onze gezondheid. Zoutbeperking bij hypertensie is inmiddels achterhaald, maar welke invloed heeft suiker?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

TPO - De Praktijk 2/2015 Naar de uitgave

Weet je dit?

Vragen

Farmacotherapie

Varenicline