Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TPO - De Praktijk 2/2015

01-04-2015 | Journaal

Het witte kristal van de welvaart

Auteur: Mattees van Dijk

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 2/2015

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Zout en suiker zijn vaste bestanddelen van ons voedsel sinds de prehistorie. Beide zijn witte kristallen en zijn noodzakelijke voedingsbestanddelen. Zout of natriumchloride, het keukenzout, is in het moderne bestaan een smaakstof en hetzelfde geldt voor suiker of sucrose. Het wordt extra toegevoegd aan de maaltijd voor meer smaakgenot, wat in die hoeveelheden biologisch gezien overbodig is en ook slecht voor onze gezondheid. Zoutbeperking bij hypertensie is inmiddels achterhaald, maar welke invloed heeft suiker?
Literatuur
1.
go back to reference DiNicolantonio JJ, et al. The wrong white crystals: not salt but sugar as aetiological in hypertension and cardiometabolic disease. Open Heart 2014;1:e000167. doi:10.1136/openhrt-2014-000167.CrossRefPubMedCentralPubMed DiNicolantonio JJ, et al. The wrong white crystals: not salt but sugar as aetiological in hypertension and cardiometabolic disease. Open Heart 2014;1:e000167. doi:10.1136/openhrt-2014-000167.CrossRefPubMedCentralPubMed
Metagegevens
Titel
Het witte kristal van de welvaart
Auteur
Mattees van Dijk
Publicatiedatum
01-04-2015
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 2/2015
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/s12503-015-0023-x

Andere artikelen Uitgave 2/2015

TPO - De Praktijk 2/2015 Naar de uitgave

Weet je dit?

Antwoorden