Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Journaal | Uitgave 2/2015

TPO - De Praktijk 2/2015

Reactie op statines genetisch bepaald

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 2/2015
Auteur:
Sietsche van Gunst

Samenvatting

Genetische aanleg speelt niet alleen een rol bij het ontstaan van ziekten, maar heeft ook invloed op hoe we op medicatie reageren. Een groots opgezet onderzoek door de Queen Mary University van Londen en gepubliceerd in Nature Communications, toonde aan dat mensen met verhoogd LDL-gehaltes verschillend reageren op statines. Statines kunnen slechte cholesterolspiegels verlagen tot 55% en het risico van hartaandoeningen reduceren, maar blijkbaar niet bij iedereen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

TPO - De Praktijk 2/2015 Naar de uitgave

Weet je dit?

Vragen

Weet je dit?

Antwoorden