Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2011 | Uitgave 1/2011

Denkbeeld 1/2011

Het leven laten zien

De ‘uitvinDing’ van het levensboek

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2011
Auteur:
Loes den Hollander
Belangrijke opmerkingen
Loes den Hollander is schrijfster.
het levensboek is een bekend fenomeen in de chronische zorg. Over het doel, de opzet, de werkwijze en het gebruik ervan is al veel gepubliceerd. Minder bekend is de manier waarop het is ontstaan. Loes den hollander sprak met mevrouw Kleemans-Dorleijn, de ‘uitvinder’ van het levensboek. Zij was in 1984 een van de eersten die erover publiceerden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2011

Denkbeeld 1/2011 Naar de uitgave

OriginalPaper

dOOrdenker

Onder de loep

Feit of fictie?