Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2011 | Uitgave 1/2011

Denkbeeld 1/2011

Het verhaal van Lonneke

Down en Dementie (1)

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2011
Auteur:
Britt Fontaine
Belangrijke opmerkingen
Britt Fontaine is lid van de kenniskring van het lectoraat Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool.
Mensen met het syndroom van Down worden ouder tegenwoordig en daarmee neemt ook de kans toe dat zij de ziekte van Alzheimer krijgen. In twee artikelen in DEnKBEELD gaat Britt Fontaine in op de veranderende positie van mensen met Down, de problemen om bij hen de diagnose dementie te stellen en de begeleidingsmogelijkheden die er voor deze groep zijn. In dit eerste artikel schetst zij de problematiek aan de hand van het leven van Lonneke, een vrouw met Down die de laatste vijf jaar van haar leven ook aan Alzheimer leed.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2011

Denkbeeld 1/2011 Naar de uitgave

OriginalPaper

Contrapunt

Onder de loep

Feit of fictie?

OriginalPaper

INZICHT