Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2011 | Uitgave 1/2011

Denkbeeld 1/2011

Werken met een individueel muziekadvies

De mogelijkheDen van muziek in De psychogeriatrie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2011
Auteur:
Monique de Langen
Belangrijke opmerkingen
Monique de Langen was werkzaam als muziektherapeut bij verzorgingshuis Vredenoord. Momenteel werkt zij als muziektherapeut in het Rosa Spierhuis te Laren.
Muziek biedt vele therapeutische mogelijkheden, Muziek biedt vele therapeutische mogelijkheden, maar kan ook negatieve herinneringen oproepen en daardoor juist stressverhogend werken. Daarom is het zaak goed te weten welke muziek bij een bewoner past. In woonzorgcentrum Vredenoord te huis ter heide gebeurt dat door middel van een individueel muziekadvies.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2011

Denkbeeld 1/2011 Naar de uitgave

OriginalPaper

Contrapunt

Onder de loep

Feit of fictie?