Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2009 | Spectrum | Uitgave 7/2009

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2009

Infectieziekten en GHOR: een schoen die past?

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 7/2009
Auteur:
Jan Hendrik Richardus
Belangrijke opmerkingen
Erasmus MC, Universitair Medisch Centrum Rotterdam
Dr. J.H. Richardus, Afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg, Erasmus MC, Universitair Medisch Centrum Rotterdam, Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam.

Samenvatting

Grootschalige uitbraken van infectieziekten kunnen ongetwijfeld leiden tot maatschappelijke onrust en mogelijk ontwrichting. De dreigende Nieuwe Influenza A (H1N1) is daar een actueel voorbeeld van. De GHOR heeft bij een dergelijke crisis een rol op het moment dat opgeschaald wordt bij overschrijding van gemeentelijke grenzen en/of bestuurlijke afstemming vereist is. De praktijk van grootschalige bestrijding is echter bijzonder weerbarstig door enerzijds de ingewikkelde wettelijke en bestuurlijke kaders van de infectieziektebestrijding en de vele partijen die daarbij een rol spelen, anderzijds door verschillende perspectieven ten aanzien van risico en dreiging tussen de betrokken partijen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2009

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2009 Naar de uitgave