Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Het dilemma | Uitgave 6/2018

Collega’s en ervaringsdeskundigen geven antwoord op dilemma’s uit de praktijk
Denkbeeld 6/2018

Verliefd op een ander

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2018
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Bernadette Willemse
Belangrijke opmerkingen
Casuïstiek Robine Van Der Holst, Verzorgende

Samenvatting

Bij ons in het verpleeghuis woont een mevrouw met dementie die sinds enkele weken verliefd is op een medebewoner. Die liefde wordt beantwoord en haar kwaliteit van leven en haar stemming zijn er dan ook flink op vooruitgegaan. Haar vriend is niet getrouwd en heeft geen kinderen. Tot voor enkele weken was hij een timide en passieve man, maar nu straalt hij. De echtgenoot en de zoon van mevrouw hebben grote moeite met deze relatie, de twee dochters niet. Wij willen als team de ontstane situatie graag met de familie bespreken, maar meneer staat niet open voor een gesprek en eist overplaatsing van zijn vrouw naar een ander huisje. Maar wij denken dat dit mevrouw en haar vriend verdriet zal doen. Wat is wijsheid?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018 Naar de uitgave