Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018

Naar een belevingsgerichte dagstructuur

De compositiebenadering in het verpleeghuis

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2018
Auteur:
Koen Manders
Belangrijke opmerkingen
Koen Manders is gedragsverpleegkundige/eigenaar bij KMconsultatie. Voor meer informatie en reacties: www.​koen-manders.​jimdo.​com.

Samenvatting

In de verpleeghuiszorg hoor je steeds vaker dat ‘het klokje moet worden losgelaten’. De huidige trend is om bij de invulling van de dag uit te gaan van de individuele wensen van de cliënt. Dat biedt bewoners rust en ruimte die het wonen in een verpleeghuis prettiger kan maken, maar vooral mensen met dementie zijn juist ook gebaat bij duidelijkheid en structuur. Door de dagstructuur los te laten verdwijnt voor hen de herkenbaarheid van de dag; ze weten niet meer wat er gaat gebeuren en daardoor ontstaat vaak meer onrust en/of apathisch gedrag.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018 Naar de uitgave

Redactioneel

Zie de mens