Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018

Meer dan een brein

Oog hebben voor de hele mens bij dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2018
Auteurs:
Marieke Sikkes, Yolande Kuin, Maritza Allewijn
Belangrijke opmerkingen
Marieke Sikkes, Yolande Kuin en Maritza Allewijn zijn allen actief voor de PgD, Psychologische expertise voor de ouderenzorg.

Samenvatting

Door de toegenomen kennis over wat zich gedurende het dementieproces in de hersenen afspeelt, dreigt het biologisch perspectief op dementie de overhand te krijgen. Maar mensen met dementie zijn meer dan een – beschadigd – brein. Een pleidooi voor een brede visie op dementie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018 Naar de uitgave

Redactioneel

Zie de mens

Hartenkreet

Happy man