Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Artikel | Uitgave 4/2010

Psychopraktijk 4/2010

Dwang op twee gesloten opname afdelingen:

de visie van behandelaars

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2010
Auteurs:
A. F. Nederlof, M. Baltus, J. Duxbury, J. E. Hovens
Belangrijke opmerkingen
A.F. Nederlof is promovendus, Erasmus Universiteit Rotterdam, Insituut voor Psychologie; M. Baltus was ten tijde van het onderzoek masterstudent, Erasmus Universiteit Rotterdam, Instituut voor Psychologie; J. Duxbury is reader in Mental Health Nursing, School of Nursing and Caring Sciences, University of Central Lancashire, United Kingdom; J.E. Hovens is bijzonder hoogleraar Psychopathologie Erasmus Universiteit Rotterdam, Instituut voor Psychologie en A-opleider psychiatrie Delta Psychiatrisch Centrum, Poortugaal .

Samenvatting

Het separeren van patiënten is de laatste jaren onderwerp van discussie. Op sommige plaatsen wordt geen gebruik meer gemaakt van een separeerruimte, terwijl elders dat wel het geval is. In dit artikel worden twee afdelingen met een contrasterend beleid met elkaar vergeleken met behulp van een attitude vragenlijst, die betrekking heeft op de oorzaken en de hantering van agressie.1

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2010

Psychopraktijk 4/2010 Naar de uitgave

Onze Correspondent

Rode pillen

Een gedeeld probleem, twee oplossingen…

Het laatste woord