Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Gesignaleerd | Uitgave 4/2010

Psychopraktijk 4/2010

Hoe valide is de diagnose bipolaire stoornis bij kinderen?

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2010
Auteur:
   

Samenvatting

Familieleden van mensen met een bipolaire stoornis lopen een verhoogd risico om zelf deze diagnose te krijgen. Meestal openbaart een bipolaire stoornis zich in de adolescentie, soms echter ook in de kindertijd. De prognose bij de vroege onset groep is slecht: opnames, antisociaal gedrag, verslavingen en suïcidepogingen komen bij deze groep veelvuldig voor. Er zijn echter vragen bij de validiteit van de diagnose bipolaire stoornis wanneer deze in de kinderjaren reeds wordt gesteld.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit online abonnement heeft u toegang tot meer dan 50 (hand)boeken en naslagwerken, 19 tijdschriften (o.a. GZ-psychologie en Kind & Adolescent Praktijk) en diverse e-learnings (van COMET tot schematherapie). Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2010

Psychopraktijk 4/2010 Naar de uitgave