Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Cliëntenvoorlichting | Uitgave 4/2010

Psychopraktijk 4/2010

Omgaan met zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2010
Auteurs:
Drs. S. de Klerk, Dr. A. van Emmerik, Dr. A. van Giezen

Samenvatting

Zowel binnen de hulpverlening als in de algemene bevolking komt het regelmatig voor dat mensen zichzelf opzettelijk verwonden of proberen zichzelf om het leven te brengen. In deze bijdrage kun je lezen wat zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag precies zijn, welke oorzaken of functies ze kunnen hebben, welke problemen samenhangen met het gedrag, wat ze betekenen voor iemands directe omgeving en welke vormen van therapie er zijn. Ook beschrijven we een aantal praktische zaken, zoals wat je zelf kunt doen en wat je kunt doen om in therapie te komen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit online abonnement heeft u toegang tot meer dan 50 (hand)boeken en naslagwerken, 19 tijdschriften (o.a. GZ-psychologie en Kind & Adolescent Praktijk) en diverse e-learnings (van COMET tot schematherapie). Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2010

Psychopraktijk 4/2010 Naar de uitgave

Een gedeeld probleem, twee oplossingen…

Het laatste woord