Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Artikel | Uitgave 4/2010

Psychopraktijk 4/2010

Schoolweigering bij adolescenten:

het @school project

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2010
Auteurs:
Dr. F. M. Sauter, Drs. R. Snel, Dr. D. Heyne, Dr. B. M. van Widenfelt
Belangrijke opmerkingen
Dr. F.M. Sauter is psycholoog bij Curium-LUMC, Academisch Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Oegstgeest en de FortaGroep, Schiedam Drs. R. Snel is klinisch psycholoog/ psychotherapeut bij Curium-LUMC, Academisch Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Oegstgeest; Dr. D. Heyne is als associate professor verbonden aan Leiden Universiteit Instituut van Psychologie, Sectie Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie, Leiden; Dr. B.M. van Widenfelt is als klinisch psycholoog en senior onderzoeker verbonden aan Curium-LUMC, Academisch Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Oegstgeest.

Samenvatting

Langdurige schoolweigering kan grote gevolgen hebben voor jongeren, ouders en scholen. Het @school project stimuleert adolescenten, ouders, school en andere betrokkenen om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel: jongeren te helpen zelf weer mee te durven doen aan het leven en ‘gewoon’ naar school te gaan. Hier een beschrijving van de aanpak van het @school project mede aan de hand van een casus.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2010

Psychopraktijk 4/2010 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel

Beroep en Belang

Je praktijk verstevigen