Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Forum | Uitgave 4/2010

Psychopraktijk 4/2010

Meten omdat geen cliënt hetzelfde is: over acceptatie van onzekerheid

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2010
Auteurs:
Dr. B. Tiemens, Drs. G. de Niet, Dr. A. Kaasenbrood
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u een discussie over een actuele of heikele kwestie. Dr. B. Tiemens isandragoog en epidemioloog. Zij is als senior wetenschappelijk medewerker verbonden aan Pro Persona Centre for Education and Science (ProCES) in Wolfheze. Daarnaast is ze directeur van de Stichting Centrum voor Zorgmonitoring (CvZM) en manager Opleiding, Onderzoek en Professionalisering van de Indigo Service Organisatie
psychiatrisch verpleegkundige en verplegingswetenschapper, en is als wetenschappelijk medewerker verbonden aan ProCES
psychiater ACT-team, Pro Persona te Arnhem en directeur van het Kennis en Innovatiecentrum Persoonlijkheidsstoornissen (KIP).

Samenvatting

Ons boek ‘Evidence based werken in de GGZ’1 dat net is verschenen, hadden we kunnen beginnen met de laatste zin uit het artikel van Dineke smit in het vorige nummer van PsychoPraktijk: ‘We moeten de complexiteit van de GGZ erkennen en leren omgaan met de daarbij behorende onzekerheden’2. Mooier hadden we het uitgangspunt van ons boek niet kunnen beschrijven. Toch maken we andere keuzes om hiermee om te gaan dan smit, zoals we hieronder zullen uitleggen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit online abonnement heeft u toegang tot meer dan 50 (hand)boeken en naslagwerken, 19 tijdschriften (o.a. GZ-psychologie en Kind & Adolescent Praktijk) en diverse e-learnings (van COMET tot schematherapie). Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2010

Psychopraktijk 4/2010 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel

Onze Correspondent

Rode pillen

Een gedeeld probleem, twee oplossingen…

Het laatste woord