Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

29-10-2020 | Artikel | Uitgave 5-6/2020

Neuropraxis 5-6/2020

Detectie van geveinsde psychische stoornissen bij verdachten van strafbare feiten

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 5-6/2020
Auteur:
Marko Jelicic

Samenvatting

Verdachten die terechtstaan vanwege een ernstig delict veinzen soms een psychische stoornis. Meestal doen zij dit om strafverlaging te bewerkstelligen. In dit artikel worden verschillende methoden besproken waarmee veinzende verdachten kunnen worden opgespoord. Bij het detecteren van veinzen is het verstandig verschillende procedures en instrumenten te gebruiken. Een verdachte zou alleen het label pseudopatiënt opgeplakt dienen te krijgen als uit verschillende methoden blijkt dat hij een stoornis veinst.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5-6/2020

Neuropraxis 5-6/2020 Naar de uitgave