Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Wonen & mobiliteit | Uitgave 2/2017

Geron 2/2017

De seniorvriendelijke stad

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2017
Auteurs:
Netty Van Triest, Joost Van Vliet
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs
Netty van Triest is senior projectleider bij Platform31, kennisorganisatie voor stad en regio.
Joost van Vliet is als sociaal gerontoloog verbonden aan De Haagse Hogeschool.Beiden waren tot en met deze editie redactielid van Gerōn.
Zie voor meer informatie: www.seniorvriendelijkdenhaag.nl . Voorts is informatie uitgewisseld met Johan Osté over AFC Amsterdam.

Samenvatting

Veel beleidsmakers kijken zorgelijk naar een vergrijzende stadsbevolking. De visie ´seniorvriendelijke stad´ benadert vergrijzing radicaal anders en verwelkomt senioren juist. Deze visie, uitgewerkt door de WHO, is inmiddels ook geadopteerd in Nederland. Steden als Den Haag en Amsterdam voeren uitgebreide programma´s uit. Een overzicht.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Geron 2/2017 Naar de uitgave