Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Gezondheid & zorg | Uitgave 2/2017

Geron 2/2017

Zorg voor ouderen tijdens en na ziekenhuisopname

Initiatieven in drie Limburgse regio’s

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2017
Auteurs:
Anneke Van dijk-de Vries, Bart Ament, Ruud Kempen, Sandra Beurskens, Erik Van Rossum
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs
Anneke van Dijk-de Vries, Bart Ament, Ruud Kempen, Sandra Beurskens & Erik van Rossum zijn als onderzoekers verbonden aan de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg, een structureel samenwerkingsverband tussen zeven zorgorganisaties (MeanderGroep Zuid-Limburg, Sevagram, Envida, Cicero Zorggroep, Zuyderland, Vivantes, MosaeGroep) en de kennisinstellingen Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht. Correspondentie: Erik van Rossum, lector Wijkgerichte zorg. Zuyd Hogeschool, Nieuw Eyckholt 300, 6419 DJ Heerlen, erik.vanrossum@zuyd.nl.

Samenvatting

Een ziekenhuisopname kan ernstige gevolgen hebben voor het functioneren van ouderen. In drie Limburgse regio’s zijn vanuit gemeenschappelijke uitgangspunten initiatieven genomen in de zorg voor kwetsbare ouderen tijdens en na een ziekenhuisopname. Drie aanpakken, een doel: de negatieve impact van een ziekenhuisopname zoveel mogelijk beperken. Hoe zag dat er uit?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Geron 2/2017 Naar de uitgave

Wonen & mobiliteit

De seniorvriendelijke stad