Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Column | Uitgave 2/2017

Geron 2/2017

Hoe ik een filosoof werd

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2017
Auteur:
Prof. Dr. Joep Dohmen
Belangrijke opmerkingen
Over de auteur
Prof. Dr. Joep Dohmen is Lector Bildung aan het Centrum voor Humanistische Vorming en aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie.

Samenvatting

Als kind van vier kreeg ik van mijn ouders met Sinterklaas een prachtige zandloper cadeau. Het was een stevig ding van hard glas met steenrood zand. De zandloper is zoals iedereen weet een fascinerende verbeelding van het verstrijken van de tijd. Ik kon er uren mee spelen en hem eindeloos omdraaien. Natuurlijk had ik nog niet het besef dat het stromen van het zand verwijst naar het verstrijken van de tijd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Geron 2/2017 Naar de uitgave

Wonen & mobiliteit

De seniorvriendelijke stad

Gezondheid & zorg

‘Natuurlijk oud’