Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Wonen & mobiliteit | Uitgave 2/2017

Geron 2/2017

Zelfstandig wonen, bewustwording door uitproberen

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2017
Auteur:
Dort Spierings
Belangrijke opmerkingen
Over de auteur
Dort Spierings is docent-onderzoeker aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en manager van het HAN Civil Society Lab, waarbinnen meerdere studentengroepen aan het KeuzeThuis onderzoek werkten. Hij is gepromoveerd aan de Radboud Universiteit op ouderenhuisvesting.

Samenvatting

Eén van de doelen in de transitie naar een participatiesamenleving is dat mensen meer verantwoordelijkheid nemen voor de zorg voor zichzelf en langer thuis blijven wonen. Om dat mogelijk te maken is het nodig dat woningen geschikt worden gemaakt voor zelfredzaamheid en/of zorg aan huis. Maar hoe maak je bewoners en betrokken partijen hier meer bewust van en bekwamer in de uitvoering hiervan?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Geron 2/2017 Naar de uitgave

Wonen & mobiliteit

De seniorvriendelijke stad

Gezondheid & zorg

‘Natuurlijk oud’