Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Artikel | Uitgave 3/2014

Psychopraktijk 3/2014

De meerwaarde van een familiepoli

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 3/2014
Auteurs:
Neeltje Batelaan, Christel Middeldorp
Belangrijke opmerkingen
N.M. Batelaan, psychiater en onderzoeker, VU medisch centrum en GGZ inGeest (n.batelaan@ggzingeest.nl); C.M. Middeldorp, kinderpsychiater, VU medisch centrum en GGZ inGeest, universitair hoofddocent, biologische psychologie, VU.

Samenvatting

Psychische klachten clusteren binnen gezinnen. Bovendien zijn er aanwijzingen dat behandeling van het ene gezinslid invloed kan hebben op het klachtenniveau van overige gezinsleden. GGZ inGeest heeft daarom een ‘familiepoli’. Na aanmelding van één gezinslid worden overige gezinsleden gescreend op psychische klachten, en als deze aanwezig zijn, worden kind en ouder beiden behandeld. Het nut van deze aanpak wordt geïllustreerd met de casus van Thomas en zijn moeder.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit online abonnement heeft u toegang tot meer dan 50 (hand)boeken en naslagwerken, 19 tijdschriften (o.a. GZ-psychologie en Kind & Adolescent Praktijk) en diverse e-learnings (van COMET tot schematherapie). Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Psychopraktijk 3/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel

Cliëntenvoorlichting

De bipolaire stoornis