Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Beroep en Belang | Uitgave 3/2014

Psychopraktijk 3/2014

Zorggroepen: rechtsvormen en valkuilen

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 3/2014
Auteur:
Karik van Berloo
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u informatie over wet- en regelgeving en de praktijkvoering van de hulpverlener.
K. van Berloo is advocaat en zorgmakelaar bij Eldermans & Geerts Advocaten in de Zorg (berloo@eldermans-geerts.nl).

Samenvatting

Binnen de GGZ steken zorggroepen steeds meer de kop op. Zorggroepen zijn samenwerkingsverbanden tussen zorgaanbieders, zowel monodisciplinair als multidisciplinair. De insteek van zorggroepen is veelal gezamenlijk op te trekken in het kader van de realisatie van zorgprojecten, maar ook om samen afspraken te kunnen maken met bijvoorbeeld zorgverzekeraars of gemeenten. Het navolgende artikel gaat over de juridische kaders die deelnemers van een zorggroep kunnen kiezen voor deze vorm van samenwerking.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit online abonnement heeft u toegang tot meer dan 50 (hand)boeken en naslagwerken, 19 tijdschriften (o.a. GZ-psychologie en Kind & Adolescent Praktijk) en diverse e-learnings (van COMET tot schematherapie). Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Psychopraktijk 3/2014 Naar de uitgave

Cliëntenvoorlichting

De bipolaire stoornis