Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Online | Uitgave 3/2014

Psychopraktijk 3/2014

Blended werken met kinderen en jongeren met een angststoornis

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 3/2014
Auteurs:
Dr. Maaike Nauta, Drs. Leonieke Vet, Drs. Gemma Kok, Drs. Rozemarijn Vos
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over hulpverlening en ondersteuning daarvan via de computer.
Dr. M.H. Nauta is als universitair hoofddocent verbonden aan Klinische Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen en als GZ-psycholoog/ gedragstherapeut aan Accare in Groningen (m.h.nauta@rug.nl); Drs. G.D. Kok werkt samen met haar als postdoc aan het onderzoek naar Blended Dappere Kat aan dezelfde afdeling van de Rijksuniversiteit Groningen; Drs. L.J.J. Vet is klinisch psycholoog/gedragstherapeut bij Lentis Jonx bij de specialistische polikliniek dwangstoornissen in Groningen; Drs. R. Vos is als GZ-psycholoog, coördinator e-health en behandelteamcoördinator verbonden aan het Centrum voor Eetstoornissen van Accare in Smilde.

Samenvatting

Het online aanbieden van behandeling aan kinderen en jongeren past goed in deze tijd. Zij kunnen dan vanuit huis aan de slag, op hun eigen moment, met ondersteuning van hun eigen behandelaar. Minder reistijd voor ouders en kinderen en altijd toegang tot je eigen zorgprogramma. Momenteel worden in de GGZ tal van online behandelprogramma’s ontwikkeld. Dappere Kat Blended is een voorbeeld waarbij een bewezen effectief face-to-face behandelprogramma is omgezet naar een behandeling die grotendeels online gedaan kan worden. Bij ‘blended’ werken wordt zowel face-to-face (met een eigen behandelaar in de instelling) als online (vanuit huis, middels een internetprogramma met feedback van de eigen behandelaar) gewerkt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit online abonnement heeft u toegang tot meer dan 50 (hand)boeken en naslagwerken, 19 tijdschriften (o.a. GZ-psychologie en Kind & Adolescent Praktijk) en diverse e-learnings (van COMET tot schematherapie). Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Psychopraktijk 3/2014 Naar de uitgave