Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2019 | Artikel | Uitgave 2/2019

Bijblijven 2/2019

Complex gedrag bij de ziekte van Huntington

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 2/2019
Auteurs:
Josine Engels, Welmoed Liefrinck
Gedragsverandering is naast de meer in het oog springende motorische verschijnselen een van de centrale kenmerken van de ziekte van Huntington, een erfelijk progressieve aandoening met grote impact op alle levensdomeinen. Deze gedragsveranderingen zijn het gevolg van psychiatrische en cognitieve symptomen van de ziekte. De gedragsproblemen die hieruit voortkomen zijn zo complex en ingrijpend dat de omgang hiermee een specialistische benadering vraagt, waarbij zowel aandacht is voor de cliënt als de personen in diens omgeving. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Bijblijven 2/2019 Naar de uitgave