Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2020 | Uitgave 3/2020

Non-Invasief in plaats van minimaal invasief:
Tandartspraktijk 3/2020

Align, bleach and bond

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2020
Auteurs:
Jasper Thoolen, Tif Qureshi
Belangrijke opmerkingen
Jasper Thoolen (Nijmegen, 2016) is restauratief tandarts i.o. werkzaam bij Lassus Tandartsen Oisterwijk, als docent betrokken bij de postacademische restauratieve opleiding Gaaf.care en IAS Academy, en sinds 2020 redacteur van TP.
Tif Qureshi (Londen, 1992) is als tandarts werkzaam bij Dental Elegance in Sidcup, VK. Hij is voormalig president van de British Academy of Cosmetic Dentistry en oprichter en klinisch directeur van IAS Academy. Dit instituut biedt wereldwijd opleidingen voor tandartsen op het gebied van orthodontie en restauratieve tandheelkunde.

Samenvatting

In de dagelijkse praktijk komt het regelmatig voor dat patiënten om verbetering van de functies van hun gebit vragen. Deze kunnen dan bijvoorbeeld worden gerealiseerd door restauratieve behandelingen uit te voeren met uitgebreid kroonen brugwerk, of door het gebit volledig op te bouwen met composietrestauraties, al dan niet op basis van een vaak complexe planning. Belangrijk in deze twee voorbeelden is om het op te offeren tandmateriaal tot een minimum te beperken: ‘minimally invasive’ te werk gaan. Maar wat als dezelfde, soms zelfs mooiere esthetiek en restauratieve resultaten verkregen kunnen worden door een simpele combinatie van orthodontie en composietrestauraties en we ‘minimally invasive’ kunnen vervangen door ‘non-invasive’ te werk gaan?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2020

Tandartspraktijk 3/2020 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

Contact

Nieuws

Nieuws

Column

Fiction!