Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2020 | Uitgave 3/2020

OUT OF THE BOX (43)
Tandartspraktijk 3/2020

Deprogrammeren voor je gaat registreren

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2020
Auteur:
Jasper Thoolen
Belangrijke opmerkingen
Jasper Thoolen (Nijmegen, 2016) is restauratief tandarts i.o. en werkzaam bij Lassus Tandartsen in Oisterwijk. Hij is als docent betrokken bij de postacademische restauratieve opleiding Gaaf. care en de IAS Academy, en is sinds 2020 redacteur van TP.

Samenvatting

‘Om een volledige gebitsrehabilitatie goed uit te kunnen voeren is kennis van de centrale relatie en de kunde een correcte registratie hiervan uit te voeren, cruciaal.’ (Charles S. Greene: The Ball on the Hill, 2018). Teneinde een centrale relatie correct te registreren, is het nodig om de musculatuur te deprogrammeren. Daar zijn diverse technieken voor. Een deprogrammeerplaat kan daarbij enorm helpen. Daarnaast helpt zo’n plaat ook bij het zo objectief mogelijk registreren. In deze bijdrage enkele voorbeelden van een deprogrammeerplaat.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2020

Tandartspraktijk 3/2020 Naar de uitgave

Boeken

Boeken