Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2020 | Uitgave 3/2020

KINDERPSYCHOLOGIE IN UW PRAKTIJK
Tandartspraktijk 3/2020

Over stappenplannen en spaarpotten

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2020
Auteurs:
Maddelon de Jong-Lenters, Erica Polak
Belangrijke opmerkingen
Dr. Maddelon de Jong-Lenters is tandarts-pedodontoloog en heeft een kinderverwijspraktijk in Leiden en Noordwijk. Na haar promotie in 2016 heeft zij de Uitblinkers-gespreksmethode ontwikkeld..
Drs. Erica Polak is ontwikkelingspsycholoog en gedragstherapeut. Na ca 10 jaar bij SBT werkzaam te zijn geweest, gebruikt zij haar ervaring nog steeds in de kinderverwijspraktijk. Daarnaast werkte zij bij de Opvoedpoli in Amsterdam en bij Connected Together in Almere.

Samenvatting

Het lijkt misschien de ‘ver-van-mijn-bed-show’, om een psycholoog te betrekken bij de tandheelkundige behandeling van kinderen. Dat kan en hoeft toch pas als je ze verwijst naar een instelling voor bijzondere tandheelkunde? In dit artikel treft u een aantal tips aan die heel bruikbaar kunnen zijn in de algemene praktijk. Deze tips zijn gebaseerd op drie disciplines en zo worden tandheelkunde, ontwikkelingspsychologie en cognitieve gedragstherapie met elkaar verbonden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2020

Tandartspraktijk 3/2020 Naar de uitgave

OriginalPaper

Te veel geëist

Nieuws

Nieuws

Boeken

Boeken