Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2020 | Uitgave 3/2020

WIE HET ONDERSTE UIT DE BRUG WIL …
Tandartspraktijk 3/2020

Te veel geëist

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2020
Auteur:
Bert Strengholt
Belangrijke opmerkingen
L.M. Strengholt is medisch schade-adviseur bij DAS Rechtsbijstandsverzekerings Maatschappij en is Klachtfunctionaris bij beroepsorganisatie ANT.

Samenvatting

Een van de meest verraderlijke complicaties - dikwijls met desastreuze gevolgen - aan een vaste brug vervaardigd op natuurlijke gebitselementen is het ongemerkt losraken van de brug van een van de brugpijlers. De patiënt heeft dat veelal niet in de gaten. Deze klaagt soms over een vage pijn, maar die is ook vaak snel verdwenen. Geen reden tot ongerustheid dus. In de meeste gevallen ziet de tandarts de patiënt bij wie deze complicatie zich voordoet helaas te laat. De patiënt ergert zich aan een vieze, bittere smaak in de mond, of anders is er wel een huisgenoot die zich stoort aan de onaangename foetor ex ore. Aan de orde kan worden gesteld of bij een reddeloos verloren pijlerelement de patiënt recht heeft op uitgebreide schadevergoeding.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2020

Tandartspraktijk 3/2020 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

Heynick’s hoek

Contact