Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Gehoord | Uitgave 2/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 2/2014

Echt in contact, echt in contact. Studiedag Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling. Gent, 7 juni 2013

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 2/2014
Auteurs:
Anton Hafkenscheid, Ayse Dogan, Erika De Hauwere
Belangrijke opmerkingen
A. HAFKENSCHEID, klinisch psycholoog en psychotherapeut, is werkzaam bij het Sinai centrum voor Joodse geestelijke gezondheidszorg. Hij is redacteur van dit tijdschrift.
A. DOGAN, psychologe en cliëntgericht-experiëntieel psychotherapeute, is werkzaam bij Anthos, centrum voor cliëntgerichte experiëntiële psychotherapie, opleiding en training te Erps-Kwerps.
E. DE HAUWERE is als psychologe werkzaam bij het PAAZ OLV Ziekenhuis te Aalst en als cliëntgericht psychotherapeut in eigen praktijk.

Samenvatting

Op een zonovergoten lentedag werd in het fraaie historische Guislain-gebouwencomplex te Gent het symposium van de Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling (VVCEPC) gehouden. Dit jaar was het thema ‘Echt in contact, echt in contact’ en kwamen er ongeveer 160 deelnemers (voornamelijk afkomstig uit Vlaanderen) naar deze dag over echtheid of authenticiteit; een klassiek rogeriaans concept. Tijdens de opening gaven de organisatoren (de bestuursleden van de vereniging) toe dat de keuze van het thema niet bijster verrassend is voor een rogeriaanse beroepsvereniging. Zij beargumenteerden waarom het thema desondanks actueel is: de termen echtheid en authenticiteit zijn hip en worden succesvol commercieel uitgebaat, met als gevolg dat de termen hun diepere betekenis verliezen. De organisatoren wilden de psychotherapeutische waarde van deze termen herevalueren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 2/2014 Naar de uitgave

Artikelen

Inleiding