Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Artikelen | Uitgave 3/2013

Bijblijven 3/2013

Zorg van de huisarts voor vrouwen met borstkanker

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3/2013
Auteurs:
Dr. A.J. Berendsen, ir. C. Roorda-Lukkien, prof.dr. G.H. de Bock
Belangrijke opmerkingen
huisarts
epidemioloog
epidemioloog

Samenvatting

Borstkanker is de meest voorkomende maligniteit bij Nederlandse vrouwen. In Nederland wordt jaarlijks bij ca. 14.000 vrouwen de diagnose invasief mammacarcinoom gesteld en bij ongeveer 1900 de diagnose carcinoma in situ. De kans op het krijgen van een mammacarcinoom is gedurende het leven van een vrouw 12-13%. Per jaar wordt bij ongeveer 100 mannen de diagnose borstkanker gesteld.1 Deze bijdrage gaat over de zorg voor vrouwen met borstkanker in de huisartsenpraktijk. In de discussie over de substitutie van de nazorg van tweede naar eerste lijn is het belangrijk te beseffen dat de huisarts al veel zorg levert aan patiënten met borstkanker. Deze zorg is echter niet structureel. Richtlijnen voor de nazorg en goede communicatie tussen zorgverleners zijn, naast een nazorgplan afgestemd op de wensen van patiënte, voorwaarden voor substitutie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2013

Bijblijven 3/2013 Naar de uitgave