Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Artikelen | Uitgave 3/2013

Bijblijven 3/2013

Intramurale nazorg voor de patiënt met borstkanker

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3/2013
Auteur:
R.M. Besselink
Belangrijke opmerkingen
MANP verpleegkundig specialist Mammacare

Samenvatting

Een verpleegkundig specialist is een hbo-verpleegkundige met aanvullende masteropleiding (Master Advanced Nursing Practice). Een verpleegkundig specialist op de mammapoli levert geïntegreerde zorg (medisch en verpleegkundig, care en cure) aan de patiënt met borstkanker, vanaf de diagnostische fase (mammasneldiagnostiek) tot en met de nazorg. In veel ziekenhuizen in Nederland zijn inmiddels verpleegkundig specialisten werkzaam in de mammacare.
In dit hoofdstuk wordt een overzicht gegeven van de organisatie van de nazorg en de meest voorkomende lichamelijke en psychosociale problemen die daarbij aan de orde komen. Ook worden handreikingen gedaan om bij voorkomende problemen hulp te bieden en wordt er aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen.
Om een wat concreter beeld te geven van de praktijk worden tevens af en toe voorbeelden aangehaald uit het UMC St Radboud.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2013

Bijblijven 3/2013 Naar de uitgave