Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Artikelen | Uitgave 3/2013

Bijblijven 3/2013

Langetermijneffecten van radiotherapie bij de behandeling van borstkanker

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3/2013
Auteur:
Dr. J.H. Maduro
Belangrijke opmerkingen
radiotherapeut

Samenvatting

Radiotherapie is een essentieel onderdeel van de behandeling bij patiënten met borstkanker. Mede door het gebruik van radiotherapie is de prognose van patiënten met borstkanker aanzienlijk verbeterd. De keerzijde van de verbeterde prognose is dat meer patiënten risico’s lopen op het ontwikkelen van schade veroorzaakt door de behandeling. De schade als gevolg van de behandeling wordt onderverdeeld in acute en late schade. De laatste openbaart zich soms tot vele jaren na de behandeling. In dit artikel worden een aantal vooral late bijwerkingen als gevolg van radiotherapie bij de behandeling van borstkanker besproken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2013

Bijblijven 3/2013 Naar de uitgave