Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2019 | Artikel | Uitgave 4/2019

Bijblijven 4/2019

Ziekte van Huntington: stand van zaken

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 4/2019
Auteurs:
Susanne de Bot, Berry Kremer
De ziekte van Huntington is een zeldzame progressieve neurodegeneratieve aandoening die gekenmerkt wordt door bewegingsstoornissen, psychiatrische verschijnselen en cognitieve achteruitgang. Hoewel de chorea het meest bekend is, komen ook dystonie, myoclonieën en parkinsonachtige verschijnselen voor. Voor de familie zijn echter de psychiatrische verschijnselen zoals prikkelbaarheid, apathie, depressie en suïcidaliteit veel meer belastend. Cognitieve verschijnselen, zoals planningsproblemen, inflexibiliteit en een gebrek aan ziekte-inzicht, kunnen de omgang met patiënten extra bemoeilijken. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Bijblijven 4/2019 Naar de uitgave

Redactioneel ten geleide

Redactioneel