Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2019 | Artikel | Uitgave 4/2019

Bijblijven 4/2019

Cerebellaire ataxie

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 4/2019
Auteur:
Bart P.C. van de Warrenburg
Cerebellaire ataxieën kunnen berusten op een lange lijst van mogelijke oorzaken. Het beloop in de tijd, de afwezigheid of aanwezigheid van andere klachten, de familieanamnese en de verdere gezondheidstoestand geven al veel richting in de differentiaaldiagnose. Aanvullend onderzoek is altijd geïndiceerd. Belangrijke verworven oorzaken zijn structurele hersenlesies, alcoholabuses en medicatie. Veel van de chronische, langzaam-progressieve, cerebellaire ataxieën berusten op een degeneratieve of genetische ziekte. Deze zijn op dit moment alleen symptomatisch te behandelen, waarbij de nadruk ligt op paramedische ondersteuning. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Bijblijven 4/2019 Naar de uitgave

Redactioneel ten geleide

Redactioneel