Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2019 | Artikel | Uitgave 4/2019

Bijblijven 4/2019

Multiple sclerose: significante vooruitgang en toenemende complexiteit

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 4/2019
Auteur:
Joep Killestein
MS is de meest voorkomende chronische inflammatoire demyeliniserende aandoening van het centrale zenuwstelsel (CZS). In de afgelopen decennia is duidelijk geworden dat MS niet alleen een aandoening van de witte, maar ook van de grijze stof is. MS geldt al lange tijd als auto-immuunziekte met een centrale en causale rol voor de afweer bij de pathofysiologie en als aangrijpingspunt voor de behandeling. De vooruitgang in de diagnostiek en behandeling van MS is indrukwekkend. De diagnose valt steeds vroeger met zekerheid te stellen en de ziekte is bij een groot deel van de patiënten langdurig op zijn minst stabiel te houden. Daarbij is het cruciaal dat tijdig met een adequate ziektemodulerende behandeling wordt gestart. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Bijblijven 4/2019 Naar de uitgave

Redactioneel ten geleide

Redactioneel