Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2012 | Uitgave 6/2012

Neuropraxis 6/2012

Zelf

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 6/2012
Auteur:
Dr. ir. Frans Sluyter
Belangrijke opmerkingen
gedragsgeneticus
Noot
Special thanks to Claire Roberts from CDG, Portsmouth.
Wie of wat is degene die deze woorden leest? Achter al uw ervaringen schuilt iemand die die ervaring heeft. We noemen dit ‘ik’, ‘de eerste persoon’, ‘ego’, maar wat houdt dit eigenlijk in? Is er wel een ‘zelf’ en zo ja wat is het precies? Onderzoek hiernaar begeeft zich op de grens van kunst en wetenschap en kent daarom vele verschillende invalshoeken en vele meningen. In dit artikel richt ik me op het wetenschappelijk onderzoek naar het zelf, vooral de filosofische, neuropsychologische en biologische kant van het zelf. In het volledige besef volledig noch totaal overtuigend te kunnen zijn, beperk ik me tot de meer recente, maar verschillende, visies op het zelf.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2012

Neuropraxis 6/2012 Naar de uitgave

EditorialNotes

Woorden vooraf

SIGNALEMENT

Signalement