Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2012 | Uitgave 6/2012

Neuropraxis 6/2012

Cerebrale micro-infarcten

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 6/2012
Auteurs:
Mw. drs. Manon Brundel, prof. dr. Jaap Kappelle, prof. dr. Geert Jan Biessels
Belangrijke opmerkingen
aios neurologie en promovenda, neuroloog
Dementie is een steeds vaker voorkomende ziekte. Van oudsher wordt er een indeling gemaakt in verschillende vormen van dementie, waarbij de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is, gevolgd door vasculaire dementie. De laatste tijd is het echter duidelijk geworden dat deze strikte scheiding in verschillende vormen van dementie niet te handhaven is. Een spectrum met aan de ene kant puur degeneratieve hersenschade (alzheimer-type-afwijkingen) en aan de andere kant puur vasculaire schade, waarbij de meeste patiënten een combinatie hebben van beide typen schade, lijkt meer realistisch.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2012

Neuropraxis 6/2012 Naar de uitgave

SIGNALEMENT

Signalement

EditorialNotes

Woorden vooraf

OriginalPaper

Zelf