Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

29-06-2016 | Uitgave 4/2016

Bijblijven 4/2016

Whole-body MRI: huidige stand van zaken en toekomstperspectief

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 4/2016
Auteurs:
Dr. Rutger A. J. Nievelstein, Dr. Thomas C. Kwee

Samenvatting

Voor de radiologische diagnostiek van (benigne en maligne) multisysteemziekten was men tot voor kort aangewezen op beeldvormende technieken als conventioneel röntgenonderzoek, computertomografie (CT), en nucleair geneeskundige technieken. Tegenwoordig is het mogelijk om met magnetic resonance imaging (MRI) afbeeldingen te maken van het gehele lichaam zonder het gebruik van ioniserende straling, met een hoge beeldkwaliteit en in een voor de patiënt acceptabele scantijd. In deze bijdrage wordt ingegaan op de huidige stand van zaken en (potentiële) toepassingsgebieden van whole-body MRI.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Bijblijven 4/2016 Naar de uitgave