Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Uitgave 4/2016

Bijblijven 4/2016

Het gebruik van MRI-scan bij prostaatkanker

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 4/2016
Auteur:
Dr. Stijn Heijmink

Samenvatting

Magnetische resonantie imaging (MRI) is een vorm van radiologische beeldvorming waarbij geen röntgenstraling maar radiofrequente golven gebruikt worden om wekedelenweefsels in het lichaam af te beelden. Het gebied van het kleine bekken, waarin zich ook de prostaat bevindt, is hiervoor uitstekend geschikt. Er wordt steeds vaker een MRI-scan verricht bij patiënten met (een verdenking op) prostaatkanker. Om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van MRI bij prostaatkanker, is het van belang eerst enige informatie te verschaffen over de anatomie van de prostaat en de pathologie van prostaatkanker, alsook over de overige diagnostische hulpmiddelen en mogelijke therapiekeuzes.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Bijblijven 4/2016 Naar de uitgave